top of page

tekstschrijven

geboeid van het begin tot het eind

Teksten die bij jou passen. Geschreven in de juiste toon, die lezen als een trein. Een goede briefing is de start van onze samenwerking. We gaan met elkaar om de tafel zitten of plannen een zoomsessie of belafspraak in. Jij vertelt wat je nodig hebt en ik stel vragen. Zo leer ik jou beter kennen, luister ik naar wat je zegt en hoor ik welke toon jou aanspreekt. Maar ook welke woorden je gebruikt en welke liever niet. Met die informatie ga ik aan de slag, kruip ik in jouw huid en schrijf ik teksten waar jij blij van wordt.

Hoe ik
het schrijven aanpak.

210721-ByCreekStudio-Babs-32.jpg
Babs-Bouwman-Sublogo2-M.png

Mijn stijl 
van schrijven.

Teksten en verhalen rond maken: dat vind ik mooi. Als je start en eindigt met dezelfde boodschap, beklijft het verhaal beter en maak je impact op de lezer. Vanzelfsprekend moeten de teksten begrijpelijk zijn: ik verdiep of verduidelijk dat vaak met voorbeelden. Variatie in zinsopbouw en woordkeus is essentieel, want dat houdt de aandacht van de lezer vast. Hetzelfde schrijven met net andere woorden, is ook een leuke uitdaging. Net als originele invalshoeken kiezen, die de lezer verrassen. Elke tekst die ik schrijf is uniek: die maak ik op maat voor jou.

210721-ByCreekStudio-Babs-45.jpg
210721-ByCreekStudio-Babs-43.jpg

Nieuwsbrieven

Klantenbinding is een belangrijk doel van een nieuwsbrief. Een goede manier om lezers op de hoogte van het laatste nieuws rond jouw bedrijf. Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat jouw nieuwsbrief goed gelezen wordt. Niet te veel tekst, lekker leesbaar en een vlotte schrijfstijl: afgewisseld met mooi beeldmateriaal. Meer weten hoe je een nieuwsbrief aantrekkelijk maakt voor de lezer?

Soorten teksten

210721-ByCreekStudio-Babs-4.jpg

Webteksten

Een perfecte tekst trekt direct de aandacht van de bezoeker. Maar aansprekend beeldmateriaal is minstens zo belangrijk, want woorden kunnen de lezer maar korte tijd boeien. Tekst en beeld versterken elkaar en dat helpt de bezoeker de boodschap te onthouden. Daarom vind ik het belangrijk al in de ontwerpfase overleg te hebben met de webdesigner. Zo bouw je samen op een efficiënte manier naar beste resultaat: een krachtige combinatie van tekst en beeld, die de bezoeker vasthoudt en tot actie aanspoort.

210721-ByCreekStudio-Babs-22.jpg

Krantenartikelen

Een pakkende kop, een leuke intro en een informatief verhaal. In veel gevallen gebruik ik een interview als basis voor een artikel. Dat doorspek ik met pakkende uitspraken van de geïnterviewde. Liefst zoek ik naar een weg om het onderwerp te verbreden of verdiepen. Relevante informatie daarvoor vind ik op het web of bij lokale instanties. Ik schrijf voor Nieuwsblad de Kaap, Stichtse Courant en ander titels van BDU. Vooral de  lokale betrokkenheid spreekt me heel erg aan.

Andere teksten nodig?

Ik schrijf ook brochures, profielteksten, brieven, mailings en meer.

Wat mensen zeggen

Babs heeft voor ons bedrijf ENTREE makelaars al verschillende artikelen geschreven in de krant. Naar volle tevredenheid! Babs ervaren wij als een zeer betrokken en warm persoon. Ze weet waar ze over schrijft en brengt dit uitstekend onder woorden. We zijn trots om te mogen vermelden dat Babs daarom ook onze tekstschrijver is van onze nieuwe website!Dat vinden wij, zo reageerden lezers en dat kregen we terug van geïnterviewden”.

- Rens van Doorn

Ontdek het zelf op ENTREE makelaars

Hulp nodig

bij het schrijven?

Zie je op tegen het schrijven van teksten? Of heb je geen tijd om er zelf mee aan de slag te gaan?

Ik luister goed naar jouw wensen en stel de juiste vragen. Op basis daarvan schrijf ik teksten die goed bij jou passen. Laten we een keer afspreken: ik vertel je er graag meer over.

bottom of page